Björnö

Sommarcafé på Björnö

Cafét har stängt för säsongen. Välkommen tillbaka tisdag 9 juni kl 11.30 då vi öppnar för sommaren 2020!

Café Björnen är Ansgarskyrkans sommarcafé på natursköna Björnö. Här finns hembakat kaffebröd, glass och mat som pajer och varma smörgåsar. Det finns stugor och kanoter att hyra.

Förutom café och stuguthyrning firar vi gudstjänst varje söndag kl 10.00. Du som vill delta får gärna fylla i formuläret längre ner på den här sidan, så att vi på ett enkelt sätt kan se till att vi inte blir för många som samlas. Passa även på att beställa kyrkfika! På torsdagar kl 19.00 är du som vill välkommen till en öppen samtalsgrupp om livet och tro.

De populära programkvällarna och RPGs uppskattade samlingar utgår tyvärr i sommar. Men kanske är det extra skönt i en tid som denna att få komma ut till oasen på Björnö och njuta av sommaren ändå?

Se kalendern för aktuellt program.

Öppettider under säsong

Måndag: Stängt
Tisdag till lördag: 11.30 – 20.00
Söndag: 11.30 – 18.00

Café Björnen

På Café Björnen är det självklart att så långt det är möjligt erbjuda rättvisemärkt, kravmärkt och närproducerat fika. Läs gärna vad en av våra Fairtrade-ambassadörer tänker om det. Det finns sittplatser både inomhus, på altanen och utomhus. Förutom hembakat fika och enklare mat finns det förstås glass att svalka sig med. Varmt välkommen att fika dig till en bättre värld i sommar!

Vill du baka det goda brödet hemma?  Här finns recepten!

Midsommar – dock inte sommar 2020

En god tradition som lockar många människor är midsommarfirande på Björnö. Midsommarstången kläs och därefter bjuds det till dans och spelmansmusik, lekar, lotteri och allt som oftast strålande solsken. På eftermiddagen är du välkommen att lyssna till en sommarandakt och på kvällen tänds grillarna. Tyvärr är midsommarfirandet inställt 2020 med anledning av covid-19.

Gudstjänst söndag kl 10.00

På sommaren flyttar Ansgarskyrkans gudstjänster ut till Björnö. Även i år kommer vi att fira gudstjänst på Björnö men med ett begränsat antal deltagare som sitter utspritt. Vi ser över möjligheten att ha gudstjänst utomhus. Gudstjänsten spelas in och finns tillgänglig i efterhand på Ansgarskyrkans Youtubekanal. Länk till inspelningen finns även här på hemsidans startsida.

Sommarens pastorer 2020

v.25-27 Hanna Czitrom Gustafsson, diakon.
v.28 Emelie Gunnarsson, pastor.
v.29-32 Ann-Christine Folke, pastor.
v.33 Andreas Löwkvist, pastor.

Sommaren 2020 firar vi ekumenisk gudstjänst tillsammans Korskyrkan 5/7, 12/7, 19/7 och 26/7.

Vill du fira gudstjänst på Björnö?
Fyll i formuläret här så hjälps vi åt att följa restriktionerna.