Stängt för säsong – öppnar igen 11 juni

Välkommen till Café Björnen

Café bbjörnen

Ett café på natursköna Björnö

Café Björnen är Ansgarskyrkans sommarcafé på natursköna Björnö. Här finns hembakat kaffebröd, glass, våfflor och mat som pajer och varma smörgåsar. Det finns stugor att hyra och bokas via Booking.com. 

Öppettider under säsong: Tisdag-Lördag 11.30 – 20.00, Söndag 11.30 – 18.00, Måndag stängt.

Förutom café och stuguthyrning firar vi gudstjänst varje söndag kl 10.00. På några lördagskvällar kan det ibland bjudas in till enklare musikunderhållning kl 18.30. Se länken nedan till kalendern. RPG Västerås bjuder in till samling några onsdagar på Björnö. Se mer på Björnöprogrammet. Midsommarfirande 2024 planeras att bli traditionsenligt firande med dans runt stången och gott fika.

Se kalendern för sommarprogrammet.

Öppettider under säsong (11 juni till 17 augusti 2024)

Måndag: Stängt
Tisdag till lördag: 11.30 – 20.00 
Söndag: 11.30 – 18.00 

Telefon 021-140702 (endast under säsong)

Hyra stuga på björnö

Hyr stuga

Vi har två stugor för uthyrning under säsong. Dessa är populära och man kan därför behöva boka i god tid. All bokning görs via booking. Du kan läsa mer om våra stugor.

Välkommen att fika

På Café Björnen är det självklart att så långt det är möjligt erbjuda rättvisemärkt, kravmärkt och närproducerat fika. Läs gärna vad en av våra Fairtrade-ambassadörer tänker om det. Det finns sittplatser både inomhus, på altanen och utomhus. Förutom hembakat fika och enklare mat finns det förstås glass att svalka sig med. Varmt välkommen att fika dig till en bättre värld i sommar!

Vill du baka det goda brödet hemma?  Här finns recepten! 

Midsommar

En god tradition som lockar många människor är midsommarfirande på Björnö. Midsommarstången kläs och därefter bjuds det till dans och spelmansmusik, lekar, lotteri och allt som oftast strålande solsken. På eftermiddagen är du välkommen att lyssna till en sommarandakt och på kvällen tänds grillarna.

Gudstjänst söndagar kl 10.00 – mitten juni till mitten augusti

På sommaren flyttar Ansgarskyrkans gudstjänster ut till Björnö. Vi firar gudstjänst på Björnö.

Under några söndagar i juli kommer vi fira ekumenisk gudstjänst tillsammans Korskyrkan.