Björnö

Sommarcafé på Björnö

Stängt nu men vi öppnar igen tisdag 15 juni 2021 kl 11.30.

Städdagen på Björnö är flyttad. Vi kan tyvärr inte ha städdag den 1 maj 2021 som vanligt eftersom vi inte har fungerande toaletter då. Vi städar corona-säkert utspritt under maj månad. Hör av dig till Inger Backes som har koll på vad som är städat och vad som är kvar att åtgärda. Nyckel finns till den som vill åka ut.

Café Björnen är Ansgarskyrkans sommarcafé på natursköna Björnö. Här finns hembakat kaffebröd, glass, våfflor och mat som pajer och varma smörgåsar. Det finns stugor att hyra.

Förutom café och stuguthyrning hoppas vi kunna fira gudstjänst varje söndag kl 10.00. (Du som vill delta får gärna fylla i formuläret längre ner på den här sidan, så att vi på ett enkelt sätt kan se till att vi inte blir för många som samlas. Passa även på att beställa kyrkfika! ) På torsdagar kl 18.30 är du som vill välkommen till en öppen samtalsgrupp om livet och tro.

De populära programkvällarna är kanske tveksamt om de genomföras. RPGs uppskattade samlingar kommer inte i sommar 2021. Men kanske är det extra skönt i en tid som denna att få komma ut till oasen på Björnö och njuta av sommaren ändå?

Midsommarfirande får vi tyvärr skjuta på ännu ett år, men cafét är öppet som vanligt.

Se kalendern för sommarprogrammet – ännu inte uppdaterat inför sommaren.

Öppettider under säsong

Måndag: Stängt
Tisdag till lördag: 11.30 – 20.00
Söndag: 11.30 – 18.00

Telefon stängd

Café Björnen

På Café Björnen är det självklart att så långt det är möjligt erbjuda rättvisemärkt, kravmärkt och närproducerat fika. Läs gärna vad en av våra Fairtrade-ambassadörer tänker om det. Det finns sittplatser både inomhus, på altanen och utomhus. Förutom hembakat fika och enklare mat finns det förstås glass att svalka sig med. Varmt välkommen att fika dig till en bättre värld i sommar!

Vill du baka det goda brödet hemma?  Här finns recepten!  (det står 2019 på recepten men de gäller….)

Midsommar – dock inte sommar 2021

En god tradition som förr lockat många människor är midsommarfirande på Björnö. Midsommarstången kläs och därefter bjuds det till dans och spelmansmusik, lekar, lotteri och allt som oftast strålande solsken. På eftermiddagen är du välkommen att lyssna till en sommarandakt och på kvällen tänds grillarna. Tyvärr blir midsommarfirandet inställt även 2021 med anledning av covid-19.

Gudstjänst söndag kl 10.00 – från 20 juni 2021

På sommaren flyttar Ansgarskyrkans gudstjänster ut till Björnö. Även i år kommer vi att fira gudstjänst på Björnö men med ett begränsat antal deltagare som sitter utspritt. Vi ser över möjligheten att ha gudstjänst utomhus. Gudstjänsten spelas in och finns tillgänglig i efterhand på Ansgarskyrkans Youtubekanal. Länk till inspelningen finns även här på hemsidans startsida.

Sommarens pastorer 2021

Viktor Berméus, Sara Forslund och Karin Synnerman kommer turas om att vara sommarpastorer på Björnö denna sommar.

Under några söndagar i juli kommer vi fira ekumenisk gudstjänst tillsammans Korskyrkan.