Björnö

Sommarcafé på Björnö

ÖPPET NU! Säsongen varar tisdag 15 juni till och med lördag 14 augusti 2021

Café Björnen är Ansgarskyrkans sommarcafé på natursköna Björnö. Här finns hembakat kaffebröd, glass, våfflor och mat som pajer och varma smörgåsar. Det finns stugor att hyra, bokas via Booking.com.

Förutom café och stuguthyrning firar vi gudstjänst varje söndag kl 10.00. På torsdagar kl 18.30 är du som vill välkommen till en öppen samtalsgrupp om livet och tro.

På lördagskvällarna har vi en liten andakt kl 19.00, och i augusti kommer vi ha Musik-kryss på lördagskvällarna kl 18.00. Se länken nedan till kalendern.

RPG bjuder in till seniorfika under juli månad. Se mer på Björnöprogrammet.

Midsommarfirande får vi tyvärr skjuta på ännu ett år, men cafét är öppet som vanligt.

Se kalendern för sommarprogrammet.

Öppettider under säsong fram till 14 augusti 2021

Måndag: Stängt
Tisdag till lördag: 11.30 – 20.00
Söndag: 11.30 – 18.00

Telefon 021-140702 (endast under säsong)

Café Björnen

På Café Björnen är det självklart att så långt det är möjligt erbjuda rättvisemärkt, kravmärkt och närproducerat fika. Läs gärna vad en av våra Fairtrade-ambassadörer tänker om det. Det finns sittplatser både inomhus, på altanen och utomhus. Förutom hembakat fika och enklare mat finns det förstås glass att svalka sig med. Varmt välkommen att fika dig till en bättre värld i sommar!

Vill du baka det goda brödet hemma?  Här finns recepten!  (det står 2019 på recepten men de gäller….)

Midsommar – dock inte sommar 2021

En god tradition som förr lockat många människor är midsommarfirande på Björnö. Midsommarstången kläs och därefter bjuds det till dans och spelmansmusik, lekar, lotteri och allt som oftast strålande solsken. På eftermiddagen är du välkommen att lyssna till en sommarandakt och på kvällen tänds grillarna. Tyvärr blir midsommarfirandet inställt även 2021 med anledning av covid-19.

Gudstjänst söndag kl 10.00 – från 20 juni 2021

På sommaren flyttar Ansgarskyrkans gudstjänster ut till Björnö. Även i år firar vi gudstjänst på Björnö men med ett begränsat antal deltagare som sitter utspritt. Gudstjänsten spelas ibland in och finns i så fall tillgänglig i efterhand på Ansgarskyrkans Youtubekanal.

Sommarens pastorer 2021

Viktor Berméus, Sara Forslund och Karin Synnerman kommer turas om att vara sommarpastorer på Björnö denna sommar.

Under några söndagar i juli kommer vi fira ekumenisk gudstjänst tillsammans Korskyrkan.