Lediga tjänster: Församlingspastor och ungdomspastor/diakon

Vill du vara med om en spännande resa och tillhöra ett engagerat team med hängivna kollegor? Vi längtar efter dig som brinner för Gud, församlingen och att göra kyrkan tillgänglig för den vanlige Västeråsaren.

Församlingen har aktivt arbetat för att nå ut i Västerås genom evenemang, föreläsningar, kurser och körer där många aktiviteter har deltagare som aldrig annars besöker en kyrka. Församlingen har också under flera år arbetat med ett medvetet utvecklingsarbete.  För barn och unga finns bland annat ett flertal körer, ett väl förankrat scoutarbete, Västerås bästa fritids, Äventyret och olika verksamheter för tonåringar. Vi vill nu fortsätta att nå ut till Västerås och samtidigt vill vi ta ett steg till där fler också blir ännu mer delaktiga i församlingsgemenskapen. I församlingen finns färdiga verksamheter att gå in i, men också möjlighet till att vara kreativ i utveckla det du brinner för.

Ansgarsförsamlingen är ett samgående mellan Baptistförsamlingen, Missionsförsamlingen och Metodistförsamlingen i Västerås. Församlingen består av ca 530 medlemmar och här finns, förutom den utåtriktade verksamheten, verksamhet som passar alla åldrar. Söndagsgudstjänsterna har ett varierat innehåll med bland annat dagsaktuella teman och musik i form av olika körer och solister. För oss är det en självklarhet att du vill vara en del av vår församling och ha den som ditt andliga hem.

Ungdomspastor/ungdomsdiakon:

I rollen som ungdomspastor/ungdomsdiakon söker vi dig som har erfarenhet av arbete bland barn och unga. I tjänsten ingår att leda och utveckla arbetet med tonåringar, konfirmander och våra söndagsgudstjänster för barn – som vi kallar för Äventyret. Du ansvarar för att vårda, utveckla och rekrytera ledare till våra barn- och ungdomsgrupper.

Du kommer att vara spindeln i nätet för ideella ledare till barn- och ungdomsgrupperna och vi tror därför att du är en naturlig ledare som har lätt för att samarbeta, skapa relationer och inspirera andra. Du kommer att vara en del i ett arbetslag och ha ett nära samarbete med vår ungdomsledare. Du är strategisk, självgående och har en god kommunikationsförmåga. I arbetet som ungdomspastor/ungdomsdiakon har du frihet att vara kreativ och skapa ett ungdomsarbete tillsammans med våra unga.

Vi ser gärna att du är ordinerad pastor eller diakon och du kommer att ha gudstjänstansvar då och då. Musikalisk kompetens är meriterande.

Församlingspastor:

Vi söker dig som vill komplettera vårt arbetslag och tjäna församlingen som pastor. Vi strävar efter välkomnande och engagerande gudstjänster som berör och utmanar. Att predika, undervisa och leda förrättningar är inte främmande för dig. I rollen som församlingspastor är du medansvarig för församlingens gudstjänstliv och du har därför lätt för att samarbeta, både med anställda och ideella medarbetare. Du är en naturlig ledare, tar gärna ansvar och du brinner för människor och deras välmående. I rollen ingår att vara med och utveckla församlingens verksamhet och att vara tillgänglig för enskilda samtal.

Vi tror att du trivs med att evangelisera, när du får tala om tro med människor som ännu inte lärt känna Jesus och du har lätt för att knyta nya kontakter. Du är en god talare och anpassar dig lätt till olika situationer, du är dessutom utrustad med gott omdöme och är trygg, stabil och har god självinsikt.

Pastorsutbildning är ett krav.

Tjänsterna är tillsvidare med 100% tjänstgöringsgrad eller enligt överenskommelse. Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt dock senast 15/4!

Din ansökan, med personligt brev och fullständigt CV skickas med e-post till: jobb@ansgars.se. Ange i ansökan vilken tjänst du söker.

Har du frågor? Kontakta då

Församlingsföreståndare Andreas Löwkvist