Vår tro

Under den här rubriken hoppas skolelever hitta alla svar till sin inlämningsuppgift i religion… Vad tror vi på? Vad är vi för och vad är vi emot? Men riktigt så enkelt är inte livet. Den kristna tron innebär inte en checklista med punkter att bocka av för att få kalla sig kristen. Kristen tro handlar om en relation med Gud själv genom Jesus Kristus.

Vad är tro?

Tro handlar om att leva i en relation till Gud, inte om att tro på ett antal lärosatser. Tro är ett förhållande, ett kärleksförhållande mer än ett försanthållande av ett antal lärosatser.

Lärjungen Petrus sa till Jesus: ”Herre till VEM skulle vi gå? Du har det eviga livets ord, och vi tror och förstår att du är Guds helige.” (Joh 6:68)

Det avgörande för tron är inte hur stark den är, utan på vem jag tror. Tro stavas relation, att vilja känna samhörighet med någon som är större än mig själv.

Vad tror vi på i Ansgarskyrkan?

Det bästa sättet att ta reda på vad vi tror i Ansgarskyrkan är att komma hit och prata med människor du möter. Du kommer att få lite olika svar, för människor är olika, precis som det ska vara. Du kan också lyssna till vad som sägs i predikningarna. Att gå en Alphakurs är också ett bra sätt att få reda på mer om kristen tro.

Hör gärna av dig till en pastor eller diakon. De svarar gärna på dina frågor och finns tillgängliga för samtal under tystnadsplikt.

Utforska tro, tvivel och livets frågor

Välkommen att upptäcka kristen tro. Välkommen att prata om tro, tvivel och livets frågor. Välkommen till någon av våra kurser och smågrupper.

Ta reda på mer

Ansgarskyrkan är en del av samfundet Equmeniakyrkan. Här ger Equmeniakyrkan en introduktion till kristen tro och på länken nedan hittar du svar på vanliga frågor om tro och Equmeniakyrkan.

https://equmeniakyrkan.se/tro/fragor-och-svar/