Sökes: Sommarpastor vid Mälaren

Observera

Denna text publicerades första gången den 10 februari, 2021. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Strax utanför Västerås ligger friluftsområdet Björnön med Café Björnen. Dit flyttar under sommaren den mesta av Ansgarsförsamlingens verksamhet. Där pågår gudstjänster, programkvällar, smågruppskvällar och träffar med olika grupper. Sex dagar i veckan hålls cafét öppet och det finns möjlighet att hyra stuga. Strax intill breder Mälaren ut sig med möjlighet till ett dopp från den närbelägna stranden eller en tur med kanot. Nu söker vi dig som vill hjälpa oss att göra Guds rike synligt på denna plats.

Som sommarpastor predikar du i och leder ett stort antal av sommarens gudstjänster, du är värd och hälsar välkommen vid olika program, du är med som ledare vid smågruppskvällar och du
umgås med besökare som kommer till caféet eller olika arrangemang. 

Sommarpastorn jobbar tillsammans med gårdsvärdarna som ser till att hålla caféet igång, och fungerar som avbytare till dessa en stund varje dag när de behöver rast. Det kan också ingå en del övriga pastorala uppgifter kring sådant som uppstår i församlingen under sommaren. I de fallen finns också någon annan representant från församlingen bara ett telefonsamtal bort vid behov av stöd eller att leda frågan vidare. Under juli månad samverkar församlingen med Korskyrkan i Västerås kring gudstjänsterna. 

Det pågår verksamhet på Café Björnen 15 juni till 15 augusti och det är inom detta spann vi behöver sommarpastor. Antal veckor kommer vi överens om men vi ser gärna att du finns på plats åtminstone fyra veckor. För sommarpastorn finns det möjlighet att bo i en personalstuga på gården.

Välkommen med din ansökan att vara årets sommarpastor genom att skicka ett mail till pastor Andreas Löwkvist. Berätta lite om dig själv och vilka uppgifter du trivs med samt vilka veckor du vill arbeta. Vi vill ha din ansökan senast den 28/2. Ring också gärna om du har frågor. 

Kontakt: 

Andreas Löwkvist, församlingsföreståndare andreas.lowkvist@ansgars.se
tel. 021-140714