Sångcompaniet Demenskören

För närvarande live-sänder Sångcompaniet DemensKören körövningarna för att skapa sångglädje även under Coronatiden. Information om hur det går till mejlas till anmälda deltagare.

Alla som tycker om att sjunga och lever med demens är välkomna till Demenskören. Gamla kända låtar från olika epoker blandas med nyare sånger. Varje övning är en egen höjdpunkt, och kören fokuserar inte på att ha konserter.

Demenskören leds av Elisabeth Odebäck och Alf Rikner, som även leder Sångcompaniets två andra körer. Varje sångare har alltid med sig en anhörig eller annan medföljare. Medföljaren får regelbundet mail med de sånger och texter som sjungs i kören, så att de som vill kan sjunga vidare hemma tillsammans.

Efter varje övning läggs de nya sångerna till ilistan på hemsidan.Kanske har du sett TV-serien om den engelska Demenskören? Kören har medlemmar mellan 31 år och 87 år. De lever alla med demens, och deras närstående finns alltid med i gemenskapen kring kören. Sången gör att många dementa upplever mindre oro och mindre ångest i sin vardag och att livskvalitén höjs. I programmen visar forskare att hjärnan hittar andra sätt att hantera musiken när vissa delar skadats. Vårterminen 2020 startade Demenskören i Ansgarskyrkan.

Tid, kostnad & anmälan

Tid Tisdagar 14.30-16.00
Plats: Ansgarskyrkan, Pettersbergsgatan 32. Kören sjunger i kyrksalen.
Terminsstart: Tisdag 1 september 2020.
Kostnad: 850 kr/termin. Medföljande betalar ingen avgift.
Anmälan: På Bildas hemsida

Frågor

Ansgarskyrkans expedition:  Ring 021-14 07 01 eller mejla till kontakt@ansgars.se.

Fakturafrågor: Anso Berg, studieförbundet Bilda, anso.berg@bilda.nu019-601 53 57

Sångcompaniets ledare:
Alf Rikner, 070-618 87 11