Alpha

Alpha – upptäck mer av livet!

Livet går upp och ner. Ibland känns det fantastiskt och ibland är det en kamp att klara sig igenom dagen. Vad går allt ut på? Finns det något mer? Vad är meningen med livet?

Alpha ger dig möjlighet att utforska den kristna tron, ställa frågor och dela perspektiv med andra människor.

Varje kurstillfälle inleds med kvällsmat tillsammans med kursens deltagare och ledare. Därefter får du lyssna till ett livsnära och förhoppningsvis tankeväckande föredrag om kristen tro innan det är dags för det som många ser som kvällens höjdpunkt, samtal i mindre grupper. I den mindre gruppen får alla möjlighet att dela sina tankar och lyssna till varandras reflektioner. Erfarna ledare ser till att samtalet flyter på. I samtalet finns det plats för dina tankar om livet, meningen med allt, och det här svårfattbara med Gud. Det ska vara högt i tak, och dina tankar och åsikter respekteras alltid.

Du behöver inte ha en kristen tro för att gå Alpha, och du kan ha varit kristen hela ditt liv och ändå gå Alpha. Livet delar vi alla, och ju fler olika tankar vi har desto mer spännande blir samtalen.

I den här filmen berättar Emelie Gunnarsson, pastor i Ansgarskyrkan, om Alpha.

Tid, plats, kostnad & anmälan

Information om start för kommande Alphakurs kommer inom kort.

Tid: Varannan onsdag kl 18.30.
Kostnad: Kursen är gratis. Mat till självkostnadspris.
Plats: Ansgarskyrkan, Pettersbergsgatan 32
Anmälan: Fyll i det här formuläret. (Länk när kursstart är bestämd.)
Prova-På: Om du inte riktigt vet om Alpha är något för dig är du välkommen att testa den första kurskvällen och därefter bestämma om du vill fortsätta eller inte. Då finns det även möjlighet att ställa frågor till kursens ledare.

Frågor

Ansgarskyrkans expedition: Ring 021-14 07 01 eller mejla till kontakt@ansgars.se om du har frågor eller vill ha hjälp med anmälan.

Du kan även ringa till Barbro Berglund, ledare för Alpha, på telefonnummer 070-260 85 05.